Жълт код за 14 области обявиха синоптиците за утре. В близките

...
Жълт код за 14 области обявиха синоптиците за утре. В близките
Коментари Харесай

За утре синоптиците обявиха жълт код за 14 области на България

Жълт код за 14 области оповестиха синоптиците за на следващия ден. 

В околните часове по-значителни валежи и гръмотевици ще има в Северозападна и Централна Северна България. След среднощ в множеството региони явленията временно ще затихнат, само че на следващия ден още веднъж, основно в Западна и Северна България, ще има валежи, локално интензивни и обилни по количество, съпроводени от гръмотевични стихии, а тук-там и от градушки, информира БНТ.

Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 22° в крайните северозападни региони до 32° в Южна България, в композиция със мощен, към този момент югоизточен вятър.

Предимно слънчево ще бъде времето по Черноморието, само че в следобедните часове на обособени места по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури ще са сред 19°-22°. Температурата на морската вода е от 16° до 21°. Вълнението на морето ще бъде 2, 3 бала.

И в планините валежи и гръмотевици ще има валежи и гръмотевици, основно в масивите от Западна България и Стара планина. Ще духа сдържан, временно мощен югоизточен вятър, а оптималните температури едва ще се намалят.

Дъжд и гръмотевични стихии се чакат и в доста региони на Балканите, като се изключи южните, както и на доста места в Европа. В по-голямата част от континента се следва и захлаждане.

У нас, при започване на новата седмица оптималните температури ще се покачват, а вероятността за валежи намалява.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР